IVF No Further a Mystery
IVF No Further a Mystery
Blog Article
Aşılama Tüp bebek mi sorusu sıkça bizlere sorulmaktadır. Aşılama tüp bebek demek değildir. Aşılama ve tüp bebek arasında uygulama şekli, başarı oranı ve kimlere uygulanacağı ile ilgili farklar vardır. Bu yazımda aşılama ve tüp bebek arasındaki farkı sizlere açıklayacağım.
Yumurta toplama işlemi genellikle sedasyon altında gerçekleştirilir. İğne ile yumurtalıklara ulaşılır ve ardından olgunlaşmış yumurtalar elde edilir. Bu işlem genellikle ultrason rehberliğinde yapılır.
Aşılama kadınlarda bir sorun yoksa erkek tarafından oluşan problemlerde kullanılan bir tedavi yöntemidir. Yapılan bazı araştırmalarla erkeğin sperm hareketliliğine ve sperm sayısına bakılmaktadır. Eğer sperm sayısı three milyonun üstünde bir sayı ise çiftlerin aşılama tedavisindeki şansları yüksek oluyor. Eğer kadında tüplerin birinde kapalılık varsa veya yaşı yüksekse şansta bu yönde azalmış oluyor. Aşılama tedavilerinde hamile kalma oranı yüksek gibi düşünülse de başarılı olma oranı aslında %fifteen kadardır.
Sedasyon anestezisi ile yapıldığında hasta Helloçbir şey hissetmez, lokal anestezi ile uygulamalarda bazen hafif derecede rahatsızlık duyabilir. Ancak genel olarak ağrılı ve rahatsız bir işlem değildir.
Muayene sırasında yakın zamanda yapılmamış ise PAP Smear testi ve akıntı varsa ise kültür yapılır. Semen analizi normal ise ve cinsel fonksiyon bozukluğu yoksa ayrıca erkeğin muayene olmasına gerek yoktur.
Bu sayede acı, ağrı, kramp gibi hislerin oluşması da engelleniyor. Yumurtaların belirli bir olgunluğa erişmesinin ardından toplanması sırasında vajinal ultrasonografi de kullanılır.
İncelenen sperm hücreleri özel tekniklerle bir hazırlık aşamasından geçirilerek aşılamaya hazır hale getirilmektedir. Bu işlem titizlikle uygulanması gereken bir işlemdir ve mutlaka bu alanda uzman embriyologlar tarafından yürütülmesi gerekmektedir.
Embriyo transferinin ardından anne adayı standard hayatına geri dönebilir. Yapılan araştırmalar transfer sonrası hastanın devamlı yatak istirahatında takip edilmesinin yararsız olduğunu göstermiştir. Bu nedenle anne adayı kendini zorlamadan ordinary sosyal hayatına geri dönebilir.
Eğer cifler aşılama tedavi yöntemini tercih ederlerse, adetin two. veya three. günlerinde hastaneye gidilmesi ve muayene olunması Aşılama mı Tüp Bebek mi gerekiyor. Kadının rahminde herhangi bir challenge yok ise bazı hormon iğnelerinin kullanılması ile yumurtalıklara uyarı veriliyor ve yumurta takibi süreci başlamış oluyor. ten ile 12 günlük bir sürecin hemen ardından çatlatma iğnesi uygulanıyor. Daha sonra 36 saatin ardından sperm kadının rahmine enjekte ediliyor.
Embriyo transferi yapılırken hasta jinekolojik pozisyonunda masaya alınır. Vajinaya spekulum takıldıktan sonra steril serum fizyolojik ile temizlik yapılır.
Ayrıca, belirli laboratuvar testlerinin tamamlanması ve tedavi protokollerine uygun şekilde hareket edilmesi önem taşır.
Eğer her şey normalse, ağızdan kullanacağınız ilaçlara başlanır ve ilaca başladıktan 13 gün sonra ultrason kontrolü yapılır.
Uygulanan hormon tedavileri ile birden fazla yumurta hücresi olgunlaştırılarak gebelik şansı artworkırılabilir. Bununla birlikte iğne ile gerçekleştirilen uyarılar sonucunda daha fazla sayıda PCOS olgunlaşmış yumurta elde edilir ve haplara oranla gebelik şansı daha fazla arttırılır.
I) Anne veya baba adayında genetik challenge varsa Çiftlerden birinde bilinen bir genetik difficulty varsa embriyolara genetik…
Aşının tuttuğunu nasıl anlarız?Aşırı stres hamile kalmayı engeller mi?Avokado bebeğin tutunmasına gardenımcı olur mu?Avokado meyvesi ne işe yarar?Avokado yumurta kalitesini artırır mı? SON YAZILAR Tüp bebek embriyo transferi sonrası ne yemeli?